top of page
Search
  • Writer's pictureAntti Moisander

Valtuustoaloite muistomerkin pystyttämiseksi Ukrainan sankareille Kiovanpuistoon

Valtuustoaloite muistomerkin pystyttämiseksi Ukrainan sankareille KiovanpuistoonUkrainan kansa on puolustanut urhoollisesti maataan Venäjän 24.2.2022 aloittamaa perusteetonta hyökkäystä vastaan. Moni ukrainalainen sotilas on menettänyt henkensä puolustaessaan kotiaan. Sota on aiheuttanut myös lukuisia täysin viattomia siviiliuhreja.


Ukrainan pääkaupunki Kiova on Tampereen ensimmäinen ystävyyskaupunki. Kalevan kirkon ja uintikeskuksen väliltä löytyykin ystävyyskaupunkimme mukaan vuonna 1980 nimetty Kiovanpuisto. Kiovanpuisto on nimensä ja historiansa puolesta mitä soveliain paikka kunnioittamaan Ukrainan ja pääkaupungin puolustuksen johtohahmoja, presidentti Volodymyr Zelenskyiä ja Kiovan pormestaria Vitali Klitschkoa, sekä muistamaan jokaista Ukrainan puolesta kaatunutta.


Esitän kaupungin ryhtyvän toimiin muistomerkin toteuttamisen valmistelemiseksi, realistisella budjetilla ja Kiovanpuiston kokonaisuuteen soveltuvaan lokaatioon.
Kaupunginvaltuutettu Antti Moisander (ps)
Valtuustoaloite jätetty kaupunginvaltuuston kokouksessa 21.3.2022


68 views0 comments

Recent Posts

See All

Ryhmäpuhe maakuntavaltuustossa 27.11.2023

Toiminta- ja taloussuunnitelma 2024-2026 ja talousarvio 2024 toteuttaa Pirkanmaan liiton strategiaa, jonka valtuusto hyväksyi marraskuussa 2022. Pirkanmaan liiton suunnitelmassa todetaan seuraavaa: Pi

Blokki määrittelee politiikan suunnan

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenet Anne-Mari Jussila ja Ilpo Rantanen kirjoittivat positiivisesta Tampere-ilmiöstä mielipidekirjoituksessaan (AL 16.7.). Tähän vastasivat Vihreiden valtuutetut Vilma J

コメント


bottom of page