top of page
Search
  • Writer's pictureAntti Moisander

Valtuustoaloite lukittavien pyöräsäilöjen hankkimiseksi keskustaan

Valtuustoaloite lukittavien pyöräsäilöjen hankkimiseksi keskustaan
Pyörävarkaudet ovat piinanneet Tamperetta jälleen läpi kesän. Perinteiset pyörätelineet ja lukot eivät kauaa pidättele varkaita. Esimerkiksi rautatieasemalla Finnparkin pysäköintitalossa toimii lukittu pyöräparkki, mutta se ei yksinään vastaa kaupungin tarpeisiin. Muualla Suomessa on käytössä erilaisia ratkaisuja, joissa pyörän saa julkisella paikalla jätettyä lukittuun tilaan maksua vastaan.


Esitän, että Tampereen kaupunki selvittää mahdollisuuksia hankkia keskusta-alueen keskeisille paikoille, kuten rautatieaseman ja Ratinan seudulle lukittavia säilöjä polkupyörille. Esimerkiksi vähäiselle käytölle jäänyttä Posteljooninpuistoa hyödyntämällä, lukittava pyöräsäilö palvelisi niin keskustan halkovaa itä-länsi pyöräilyväylää käyttäviä työmatkapyöräilijöitä, kuin myös rautatieaseman asiakaskuntaa.


Pyöräsäilöt voisivat olla sijainnista riippuen joko useamman pyörän vetäviä suurempia pyörävarastoja tai pyörät yksittäin lukitsevien säilytyslaatikoiden kokonaisuuksia. Tampere on kehittyvä pyöräilykaupunki. Laajenevien pyöräilyreittien lisäksi on oleellista, että myös pyörien säilöminen ja turvaaminen niin säältä kuin varkailta pysyy kehityksessä mukana.
Antti Moisander

Kaupunginvaltuutettu (ps.)
Valtuustoaloite jätetty kaupunginvaltuuston kokouksessa 29.8.2022


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Ryhmäpuhe maakuntavaltuustossa 27.11.2023

Toiminta- ja taloussuunnitelma 2024-2026 ja talousarvio 2024 toteuttaa Pirkanmaan liiton strategiaa, jonka valtuusto hyväksyi marraskuussa 2022. Pirkanmaan liiton suunnitelmassa todetaan seuraavaa: Pi

Blokki määrittelee politiikan suunnan

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenet Anne-Mari Jussila ja Ilpo Rantanen kirjoittivat positiivisesta Tampere-ilmiöstä mielipidekirjoituksessaan (AL 16.7.). Tähän vastasivat Vihreiden valtuutetut Vilma J

Comentários


bottom of page