top of page
Search
  • Writer's pictureAntti Moisander

Neuvoa-antava kuntalaisäänestys Tampereen Veden yhtiöittämisestä

Tampereen kaupunginvaltuusto äänesti 30.1. valtuuston kokouksessa Tampereen Vesi Liikelaitoksen yhtiöittämisestä. Päätös syntyi äänin 47-19, yksi tyhjä.


Yhtiöittämistä vastaan asettuivat lähinnä perussuomalaiset ja vasemmistoliitto, kahden sosiaalidemokraatin äänestäessä vastaan ja yhden vihreän äänestäessä tyhjää.


Yhtiöittämishanke on herättäny suurta huolta tamperelaisten keskuudessa. Muistissa ovat esimerkkitapaukset sähkölaitosten yhtiöittämisistä. Tästä huolimatta, valtuustossa puhuttaneille tulevaisuuden uhkakuville lähinnä kohauteltiin hartioita.


Yhtiöittämistä kannattaneissa puheenvuoroissa muistuteltiin useaan otteeseen, ettei yhtiöittäminen tarkoita yksityistämistä, eivätkä he ole yksityistämistä ajamassakaan. Tälle lupaukselle haluttiin silti takuut, ettei yksityistämistä lähdetä edes suunnittelemaan ilman valtuuston hyväksyntää.


Sähkö ja vesi ovat molemmat jokaista kaupunkilaista koskettavia perustarpeita. Kysymys on niin suuri, että voidaanko yksistään kolmentoista kaupunginhallituksen jäsenen tai 67-jäsenisen kaupunginvaltuuston päätökseen luottaa, lähes 250 000 asukkaan kaupungissa?


Yhtenä päätöksenteon välineenä tunnetaan neuvoa-antava kuntalaisäänestys. Tätä demokratian muotoa ei kuitenkaan juurikaan hyödynnetä. Kun puhumme huoltovarmuutta ja jokaista asukasta koskettavasta kysymyksestä, näkisin tarpeellisena kysyä laajemman yleisön mielipidettä päätökseen. Yksi äänestys toisi meille uurnille lähtevän kansan enemmistön mielipiteen valtuustosalin ulkopuolelta.Antti Moisander

Kaupunginvaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas (ps.)

TampereJulkaistu PS-lehdessä 2/2023

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Ryhmäpuhe maakuntavaltuustossa 27.11.2023

Toiminta- ja taloussuunnitelma 2024-2026 ja talousarvio 2024 toteuttaa Pirkanmaan liiton strategiaa, jonka valtuusto hyväksyi marraskuussa 2022. Pirkanmaan liiton suunnitelmassa todetaan seuraavaa: Pi

Blokki määrittelee politiikan suunnan

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenet Anne-Mari Jussila ja Ilpo Rantanen kirjoittivat positiivisesta Tampere-ilmiöstä mielipidekirjoituksessaan (AL 16.7.). Tähän vastasivat Vihreiden valtuutetut Vilma J

Comentarios


bottom of page